Webinar over het onderhoud van gebouwen van de niet-katholieke erediensten

30/08/2021

Op vrijdag 1 oktober om 14u organiseren PARCUM en Monumentenwacht een webinar, dat gericht is op beheerders van gebouwen van de diverse niet-katholieke erediensten. Het webinar speelt in op de conclusies van het onderzoeksrapport 'Hemelsbreed. Divers religieus erfgoed in Vlaanderen'.

Doelgroep: verantwoordelijken en vrijwilligers van anglicaanse, protestants-evangelische, orthodoxe… kerken, moskeeën en synagogen.

Regelmatig onderhoud van het gebouw, het interieur en het roerend erfgoed is noodzakelijk om schade te voorkomen en ingrijpende (restauratie)werken te vermijden. Vergelijk het met het onderhoud van een auto. Je laat preventief onderdelen smeren, nakijken, … om zo schade te voorkomen. Dit is net hetzelfde bij gebouwen. Denk maar aan het regelmatig kuisen van goten en afvoerpijpen, onderhoudsschilderwerken en het vrijhouden van condensgootjes, het onderhoud van vloeren en het goed bewaren van waardevolle voorwerpen die je gebruikt in de eredienst.

Kortom: hoe zorg je ervoor dat je gebedshuis en het aanwezige erfgoed ook op lange termijn in goede conditie bewaard blijven? Na een plenair gedeelte met basisuitleg en praktische voorbeelden die je zelf in je gebedshuis kan toepassen, is er tijd voor vragen.