Lid worden

Elke eigenaar of beheerder van een waardevol of beschermd gebouw, vaartuig of site kan lid worden van Monumentenwacht.

E132

Monumentenwacht werkt voornamelijk voor de aangesloten leden. Een lidmaatschap van Monumentenwacht kost 40 euro per erfgoedobject (gebouw, site,…) per jaar. Afhankelijk van de provincie waar dit erfgoedobject zich bevindt, word je lid van een van de vijf provinciale Monumentenwachten. Eigenaars of beheerders van 10 of meer erfgoedobjecten kunnen een afspraak maken met hun provinciale Monumentenwacht om een lidmaatschap op maat te bespreken.

Monumentenwacht gaat uit van een langdurig engagement, zodat het onderhoud van het erfgoed ook in de toekomst gegarandeerd blijft. Een lidmaatschap kan echter ook jaarlijks worden stopgezet, met respect voor de opzegtermijn.

Als lid van Monumentenwacht kan je beroep doen op onze dienstverlening aan zeer voordelige tarieven.

Leden ontvangen een gratis exemplaar van de onderhoudsbrochures van Monumentenwacht. Als lid ontvang je bovendien als eerste alle berichten van en informatie over Monumentenwacht, in het bijzonder over de activiteiten. Verschijnt er een nieuwe onderhoudsbrochure, organiseert de Monumentenwacht een ledendag in uw provincie, staat er een studiedag op de agenda of zijn er veranderingen op til in het beleid over onroerend erfgoed? Je komt het allemaal te weten!

Lid worden

Vul onderstaand formulier in om lid te worden van Monumentenwacht. Na het invullen van het formulier, zul je een automatische e-mail ontvangen. Klik op de link in deze e-mail om je aanmelding te bevestigen en je account aan te maken. Vervolgens kun je meteen starten met het registreren van de erfgoedobject(en) waarvoor je beroep wenst te doen op de dienstverlening van Monumentenwacht. In de toekomst kan je steeds inloggen om de gegevens in je account te beheren.

Ondervind je een probleem bij het aanmelden? Neem dan via e-mail of telefoon contact op met je provinciale monumentenwacht. We helpen je graag verder!

Al meer dan 3200 leden vinden Monumentenwacht de perfecte partner voor het beheer van hun erfgoed
Luk Lemmens - voorzitter Raad van Bestuur Monumentenwacht Vlaanderen
Luklemmens_quote