Particulieren

Monumentenwacht ondersteunt honderden privé-eigenaars in de zorg voor hun erfgoed, met aandacht voor hun specifieke noden.

37250747544_87d6a58c28_k

Bijna de helft van de leden van Monumentenwacht zijn particulieren (privé-eigenaars, vzw's, ...). Monumentenwacht profileert zich daarbij als een echte 'partner', en staat eigenaars en beheerders bij in woord en daad. Dankzij de laagdrempelige tarieven kan iedere eigenaar van een historisch waardevol pand een beroep doen op onze dienstverlening.

Heb je nood aan een professionele, maar neutrale partner die je advies kan geven bij het beheer en het onderhoud van je erfgoed? Dan ben je bij Monumentenwacht aan het juiste adres.

De inspectierapporten van Monumentenwacht zijn voor particulieren vaak een essentiële bron van informatie, en een kapstok om onderhouds- en herstelwerken uit te voeren. Door de aanbevelingen op te volgen, kunnen eigenaars en beheerders grote restauratiekosten vermijden. Inzetten op onderhoud loont immers op lange termijn.

Particulieren zullen zeker ook de persoonlijke band met de monumentenwachters appreciëren. Zij geven je niet alleen advies over je gebouw, schip, ... maar maken je ook wegwijs in de ondersteunings- en subsidiemogelijkheden.

Een lid van Monumentenwacht getuigt: “Doordat onze woning al sinds de 18de eeuw in handen is van dezelfde familie zijn grote delen bewaard gebleven. Het is onze uitdaging om dit huis ook een mooie toekomst te geven. Dan is het bijzonder fijn te voelen dat je er niet alleen voor staat en dat je beroep kunt doen op onafhankelijke specialisten.”

Als erfgoedliefhebbers willen wij ons pand zo authentiek mogelijk renoveren en onderhouden. De rapporten van Monumentenwacht waren altijd een aanzet voor ons om de nodige onderhoudswerken of restauratiewerken uit te voeren. Mede dankzij dit initiatief is onze woning nog altijd op en top.
Eigenaar art-nouveau herenhuis, Gent
Particulier gent sien