Respect voor alle monumenten ... en voor jouw en onze gezondheid!

Eric De Bleser - 27/05/2020

De begrippen Corona, Covid-19, quarantaine en lockdown zijn nu al maanden niet meer uit de media weg te branden. Op 16 maart viel zowat de ganse economische bedrijvigheid in het land plots stil. Ook bij Monumentenwacht was dit (gedeeltelijk) het geval: de richtlijnen lieten slechts beperkte inspecties toe, met één monumentenwachter of op locaties waar social distancing geen probleem was. Sinds enkele weken steken we echter een tandje bij en is jullie vertrouwde team monumentenwachters opnieuw beschikbaar voor een inspectie, noodherstelling, advies, ...

Omdat niet alleen de gezondheid van gebouwen belangrijk is, maar meer nog die van jullie zelf als gebouweigenaar of beheerder - en natuurlijk ook die van al onze medewerkers - volgen alle inspecterende monumentenwachters momenteel een speciale veiligheidsopleiding over 'werkzaamheden uitgevoerd door Monumentenwacht tijdens Corona', waarbij de nadruk ligt op het aanleren en toepassen van alle te nemen voorzorgsmaatregelen om ons aller gezondheid tijdens deze speciale periode te kunnen vrijwaren. Omdat we deze kennis uiterst belangrijk vinden, voorzien we hiervoor maar liefst een volledige dagopleiding per provincie!

Daarnaast beschikken al onze collega’s waarmee je in contact komt, over een gans arsenaal van verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen en zelfs meer dan dat!

Je kunt er dus op rekenen dat wij het nodige zullen doen om jouw gezondheid niet in gevaar te brengen maar….doe jij dat dan ook voor ons? Zo vragen we je graag om het contact met onze collega’s zo veel mogelijk te beperken:

  • maak duidelijke afspraken inzake het (contactloos) overhandigen van bijvoorbeeld de sleutel;
  • laat onze collega’s zoveel mogelijk 'alleen' hun werk uitvoeren- ze weten heel goed hoe ze respectvol hun werk kunnen uitvoeren;
  • hoe goed bedoeld ook, vermijd nu even het aanbieden van drankjes en/of versnaperingen, .... en spaar ze op (met interest?) voor een volgende inspectie waar het dan wel weer kan!
  • ….