Provincie Limburg werft aan: drie vacatures bij afdeling Erfgoed

04/09/2023

De provincie Limburg is momenteel op zoek naar drie nieuwe medewerkers voor de afdeling Erfgoed: een projectleider erfgoed, een beleidsadviseur erfgoed publiekswerking en een beleidsadviseur erfgoedontsluiting en kunstcollectie. Solliciteren kan tot en met 2 oktober 2023.

Onroerend erfgoed is een speerpunt voor de provincie Limburg. Binnen de afdeling Erfgoed bouwt het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) een algemene werking rond onroerend erfgoed uit op het gebied van expertisedeling, participatie en educatie. Het wordt hierin bijgestaan door Monumentenwacht Limburg dat via periodieke inspecties mee instaat voor het behoud en het beheer van Limburgs erfgoed. Om het team te versterken, zoekt men drie medewerkers:

 1. Projectleider Erfgoed
  Je werkt actief mee aan de ontsluiting van het erfgoed in Limburg. Dit doe je door enerzijds het organiseren en het ondersteunen van projecten binnen de afdeling. Anderzijds ben je onmisbaar door doelgericht en efficiënt mee de workflow van het PCCE te organiseren en te begeleiden. Specifiek ben je verantwoordelijk voor het goede beheer van de Begijnhofkerk in Sint-Truiden, Unesco werelderfgoed.

  Bekijk de volledige vacature

 2. Beleidsadviseur Erfgoed Publiekswerking
  In overleg met het afdelingshoofd Erfgoed sta je in voor het bedenken, uittekenen, begeleiden en coördineren van (vernieuwende) erfgoedprojecten gericht op het grote publiek, op (burger)participatie en het inspireren van de erfgoedsector.

  Bekijk de volledige vacature

 3. Beleidsadviseur Erfgoedontsluiting en Kunstcollectie
  In overleg met het afdelingshoofd Erfgoed coördineer, implementeer en werk je provinciale en bovenlokale erfgoedontsluitingsprojecten uit. Specifiek ben je verantwoordelijk voor het beheer en de ontsluiting van de provinciale kunstcollectie.

  Bekijk de volledige vacature

Het betreft telkens een voltijdse contractuele aanstelling met een contract van onbepaalde duur.