Provincie Antwerpen zoekt kandidaten voor Erfgoedprijs 2023

11/05/2023

De provincie Antwerpen bekroont dit jaar opnieuw een initiatief dat het onroerend erfgoed in de verf zet. Realiseerde je tussen 1 januari 2020 en 31 maart 2023 een wetenschappelijk onderbouwd standaardwerk, een historische tentoonstelling, een educatieve activiteit? Of een goed gedocumenteerde erfgoedwandeling, een herbestemming of ontsluiting van een verwaarloosd monument? Waag dan zeker je kans.

Gedeputeerde bevoegd voor Onroerend Erfgoed Luk Lemmens hoopt op een spannende editie: “Na vijf edities oogt de erelijst indrukwekkend. Elk jaar opnieuw wacht de jury de moeilijke taak om uit de diversiteit van initiatieven en de verscheidenheid aan erfgoed een winnaar en twee laureaten te kiezen. Van kleine decoratieve tegels tot een heuse mijnenveger, van neolithische grafheuvels tot een 19de-eeuwse kruisweg, van archaeologica tot een Lourdesgrot. De twaalf winnaars en laureaten belichamen de meest diverse aspecten van het rijke erfgoed in onze provincie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze zesde editie opnieuw verrassende en creatieve inzendingen zal opleveren."

De winnaar van de Erfgoedprijs 2023 krijgt 10.000 euro; twee genomineerden maken kans op 5000 euro. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot 7 augustus.