Provincie Antwerpen zoekt kandidaten voor Erfgoedprijs 2019

11/06/2019

De provincie Antwerpen bekroont dit jaar opnieuw een initiatief dat het onroerend erfgoed in de verf zet. Realiseerde je tussen 1 januari 2018 en 31 maart 2019 een wetenschappelijk onderbouwd standaardwerk, een historische tentoonstelling, een educatieve activiteit? Of een goed gedocumenteerde erfgoedwandeling, een herbestemming of ontsluiting van een verwaarloosd monument? Waag dan zeker je kans.

De Erfgoedprijs is gericht op projecten en initiatieven die monumenten, landschappen, archeologie, rijdend, rollend vliegend en/of varend erfgoed in de provincie Antwerpen als onderwerp hebben. Vorig jaar won het restauratie- en herwaarderingsproject van het Mariadomein in Brasschaat-Kaart (foto) de prijs. Gedeputeerde voor Onroerend Erfgoed Luk Lemmens hoopt op een waardige opvolger: “Hopelijk doen ook dit jaar weer tientallen kandidaten uit de verschillende erfgoeddisciplines een gooi naar de hoofdprijs!”

De winnaar van de Erfgoedprijs 2019 krijgt 10.000 euro; twee genomineerden maken kans op 5000 euro. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot 19 augustus.