Open Monumentendag: word een echte monumentenwachter in Tongeren!

08/09/2022

Op zondag 11 september vindt de 34ste editie van Open Monumentendag plaats. Zoals ieder jaar kun je op verschillende plaatsen ook kennismaken met de werking van Monumentenwacht. We hebben leuke activiteiten in petto voor jong en oud. Monumentenwacht Limburg is van de partij in Tongeren.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen met Emma en Otis op zoek gaan naar een muntje. Ze maken via verschillende opdrachten op een uitdagende manier kennis met archeologie. Zit je speurtocht erop? Dan kan je in de Tongerse binnenstad (plein Julianus Shopping, vlakbij het toeristisch infopunt) ook te weten komen wat monumentenwachters precies doen. Poets zilverwerk, leg leien op een dak of beklim een toren. Heb je al deze skills onder de knie? Dan verdien je als succesvolle junior monumentenwachter en archeoloog een echt diploma en coole beloning!

In Tongeren kun je zondag een bezoekje brengen aan de parochiekerken van Diets-Heur, Lauw en Tongeren. Bezoek de kerken onder leiding van een gids en kom zo meer te weten over hun geschiedenis en parochie. De Sint-Martinuskerk van Rutten, met haar opvallende toren, wordt na een jarenlange restauratie speciaal voor Open Monumentendag opengesteld.