Oost-Vlaamse Erfgoedredders op pad in Melle en Stekene

17/10/2019
Erfgoedredders_poster

Deze week gaf de Provincie Oost-Vlaanderen het startsein voor een nieuwe editie van 'Erfgoedredders', een project waarin leerkrachten van de tweede graad basisonderwijs worden gecoacht om aan de slag te gaan met het (onroerend) erfgoed uit de omgeving. Na een geslaagde première vorig jaar in Lierde gaan nu trajecten van start in Melle en Stekene.

Samen met specialisten bedenken de leerkrachten originele acties die de kinderen van hun klas ertoe aanzetten om het erfgoed in de schoolomgeving te waarderen en er samen zorg voor te dragen. De actie kan bestaan uit kleine klusjes om bijvoorbeeld kapelletjes, gedenkstenen, funerair erfgoed te onderhouden of grotere ondernemingen die bijdragen tot het bekend maken van het erfgoed zoals een wandeling langs bijzondere bomen of hagen, een film over de werking van een molen, een spel bij een archeologische site.

"Zowel in Melle als in Stekene werden de leerkrachtenteams omringd door deskundigen, monumentenwachters, heemkundigen, natuurkenners, ... Samen tekenden ze de kaart van het onroerend erfgoed in de gemeente om zo inspiratie op te doen voor een origineel klasproject. Ik ben alvast benieuwd met welk erfgoed de kinderen van Melle en Stekene aan de slag zullen gaan de komende maanden," zegt gedeputeerde Annemie Charlier.

Je vindt meer informatie over het project op www.oost-vlaanderen.be/erfgoedredders.