Onroerenderfgoedprijs 2021 zoekt verborgen parels

21/12/2020

Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert in 2021 voor de zesde keer een Onroerenderfgoedprijs. Die staat opnieuw in het teken van verborgen parels, erfgoed dat in de regel niet publiek toegankelijk is. Kandidaten kunnen zich tot en met 1 maart 2021 inschrijven. Het prijzengeld voor de winnaar bedraagt 15.000 euro.

De Onroerenderfgoedprijs 2021 zal worden uitgereikt aan beschermd erfgoed. Dat kan zowel bouwkundig, landschappelijk als archeologisch erfgoed zijn, of een combinatie ervan. Zowel particulieren, openbare besturen als andere initiatiefnemers kunnen een project indienen.

Kandidaten voor de wedstrijd krijgen de kans om zich in te schrijven tot en met 1 maart 2021 met een digitaal inschrijvingsformulier.

De Onroerenderfgoedprijs heeft drie laureaten, waarvan één als winnaar wordt aangeduid. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Er wordt ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete laureaat. Vakmensen maken kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap.

De prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs zal plaatsvinden op vrijdag 1 oktober 2021.

Voor meer informatie over de prijs, surf je naar www.onroerenderfgoedprijs.be. Op de Facebookpagina van het agentschap blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.