Onderhoudsschilderwerk van houten buitenschrijnwerk: online vragenuurtje

18/05/2021

Op donderdag 3 juni om 16u organiseert Monumentenwacht een online vragenuurtje over onderhoudsschilderwerk van houten buitenschrijnwerk. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze sessie. Deelname aan deze activiteit is gratis.

Tijdens deze sessie zullen de deelnemers eerst een toelichting van 30 minuten krijgen over het belang van onderhoudsschilderwerk aan houten onderdelen van het gebouw, de frequentie hiervan, hoe schade kan worden geïdentificeerd en hoe het onderhoud moet gebeuren. Deze toelichting zal worden gegeven door Johanna Hermans, monumentenwachter bouwkunde bij Monumentenwacht Antwerpen. Na de toelichting, tussen 16.30 en 17.00 uur, kunnen vragen worden gesteld. Monumentenwachters en externe experten zullen deze beantwoorden.

Praktisch

  • Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via dit formulier.
    Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt. Schrijf je dus best zo snel mogelijk in!
  • Geïnteresseerden kunnen ook al meteen inschrijven voor ons tweede vragenuurtje, dat zal plaatsvinden op donderdag 1 juli (thema: onderhoudsschilderwerk metaal).
  • Het vragenuurtje wordt georganiseerd via het platform Zoom. Op 2 juni ontvang je via e-mail de juiste Zoom-link. Je hebt geen account bij Zoom nodig om deel te nemen; dit kan gewoon door de ontvangen link te openen in je browser (meer info).
  • Tijdens de toelichting zullen de camera’s en microfoons van de deelnemers uitgeschakeld zijn. Vragen kunnen gesteld worden via de chat, en na afloop van de toelichting ook mondeling.
  • Kun je er niet bij zijn? We zorgen voor een opname die achteraf wordt verspreid!

Foto: FaceMePLS (CC BY 2.0)