Maak je erfgoeddroom waar met een Herita-projectrekening!

18/02/2021

Erfgoedorganisatie Herita organiseert niet enkel de Open Monumentendag, maar is er ook om de sector te ondersteunen. Omdat heel wat erfgoedzorgers op zoek zijn naar bijkomende financiële middelen om projecten te kunnen realiseren, ontwikkelde Herita een interessant financieringsmodel, waarbij donateurs 45% van hun bijdrage fiscaal kunnen recupereren.

Erfgoed verwerven, onderzoeken, beheren en openstellen voor het grote publiek kost handenvol geld. Naast premies, subsidies en fiscale maatregelen is er steeds meer nood aan alternatieve financieringsvormen. Daarom biedt Herita jou de mogelijkheid om een projectrekening te openen. Herita is immers erkend voor het uitreiken van fiscale attesten. Dat geeft potentiële donateurs een extra duwtje in de rug om jouw erfgoedproject financieel te steunen met een gift.

Iedereen komt in aanmerking voor dit impulsmodel: vzw's, stichtingen, gemeentes, kerkfabrieken, intergemeentelijke projectverenigingen, ... Via onderstaande links vind je alle nodige informatie.