Leden Monumentenwacht blijven zeer tevreden: dienstverlening scoort opnieuw 9,1 op 10!

01/02/2024
Foto: Marco Mertens

In 2023 kreeg onze dienstverlening voor het tweede jaar op rij een gemiddelde tevredenheidsscore van 9,1 op 10. Sinds enkele jaren monitort Monumentenwacht systematisch de tevredenheid van haar leden. Dit gebeurt aan de hand van een korte bevraging die na iedere dienstverlening wordt uitgestuurd. Vorig jaar werd deze tevredenheidsbevraging door maar liefst 284 leden ingevuld.

Score 2023

De tevredenheid over de dienstverlening wordt gemeten aan de hand van zes aspecten. Op al deze aspecten gaven onze leden in 2023 een gemiddelde score tussen 8,6 en 9,4. Het hoogst scoorde de bekwaamheid van de medewerkers (9.4), gevolgd door hun aanspreekbaarheid (9.3) en objectiviteit bij het verlenen van de dienst (9.3), de duidelijkheid bij het verlenen van de dienst (9.2), de laagdrempeligheid van de dienst (9.1) en de wachttijd voor het verlenen van de dienst (8.6).

Opmerkingen 2023

Enkele reacties van de respondenten illustreren de grote tevredenheid van de leden van Monumentenwacht.

De beoordeelde dienstverleningen betroffen 89% inspecties, waarvan 84% bouwkundige inspecties en 12% interieurinspecties. De respondenten konden ook aangeven op welke dienstverleningen ze de komende vijf jaar wellicht een beroep zullen doen. Advies en nazorg, inspecties en werken (zoals beperkte herstellingen op moeilijk bereikbare plaatsen) waren daarbij de meest gekozen opties.

Word ook lid van Monumentenwacht!

Alle eigenaars en beheerders van historisch erfgoed kunnen zich aansluiten bij Monumentenwacht.
Als lid kan je beroep doen op onze dienstverlening aan zeer voordelige tarieven.