Interieur

Wat Doen We Interieur Interieur Inspecties Brugge

Achter indrukwekkende historische gevels schuilen vaak zeer waardevolle interieurs. De binnenafwerking van een gebouw kan uitgevoerd zijn in delicate wandbekleding, detaillistische plafonddecoratie en prachtige vloerbekleding. Maar ook het roerend erfgoed in historische panden verdient aandacht. Denk maar aan schilderijen, beeldhouwwerken, textiel, meubilair, koper- en zilverwerk.

Een interieurinspectie vereist zeer specifieke vaardigheden. Elk materiaal heeft zijn verouderingsproces en vraagt een aangepast onderhoud. De monumentenwachters interieur zijn dan ook gespecialiseerd in het beheer en de conservering van roerend erfgoed.

De monumentenwachters interieur gaan na of de klimaatomstandigheden gunstig zijn, of het onderhoud goed werd uitgevoerd, welke gebreken een object vertoont en wat daarvan de oorzaak is. Bovendien controleren ze de preventie tegen brand, waterschade of diefstal en stellen ze eventueel bijkomende maatregelen voor.

Bij regelmaat gaan er gemengde teams van bouwkundige monumentenwachters en monumentenwachters-interieur inspecties uitvoeren. Een interieur staat immers niet helemaal los van een gebouw, en vaak zijn de problemen een gevolg van bouwkundig mankement. Een multidisciplinair team garandeert een grondige en integrale aanpak.