Nieuws

Het jaarverslag 2017 van Monumentenwacht Vlaanderen is nu online beschikbaar.
Binnenkort treedt de nieuwe, Europese regelgeving rond databescherming in voege. Zoals iedere organisatie die persoonsgegevens verzamelt, moet ook Monumentenwacht voldoen aan de nieuwe set regels.
Monumentenwacht heeft een nieuwe onderhoudsbrochure gepubliceerd over beton. De publicatie geeft een beknopt inzicht in beton in het gebouwde erfgoed en in de schadefactoren die het beton bedreigen. Ook geeft de brochure richtlijnen om betonnen erfgoed goed te onderhouden.
Op 24 en 26 april organiseert het CRKC twee studiedagen 'Zorgen voor morgen? Aan de slag met religieus erfgoed', in Gent en Hasselt. Ook Monumentenwacht zal zijn werking voorstellen op deze studiedagen.
Op woensdag 21 maart vindt in Ieper een info- en ontmoetingsavond voor de erfgoedsector van de zuidelijke Westhoek. Het netwerkmoment wordt georganiseerd door IOED CO7, in samenwerking met Monumentenwacht West-Vlaanderen, Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels en Herita.
Bij een inspectie door Monumentenwacht Vlaams-Brabant werden een aantal problemen vastgesteld aan de Lindenmolen in Diest. Daarom besliste de provincie nu om de windmolen te laten restaureren.
De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert nieuwe subsidies voor onroerend erfgoed. We zetten de belangrijkste informatie even op een rijtje.
Op vrijdag 20 april organiseert WTA NL-VL in Dordrecht een studiedag, waarop een aantal sprekers, zowel uit wetenschappelijke als uitvoerende hoek, hun kennis en ervaring inbrengen rond het draagvermogen van historische constructies in metselwerk, beton, hout en staal.
Vanaf 5 februari gaat Tijl Vereenooghe aan de slag als algemeen coördinator bij Monumentenwacht Vlaanderen.
Wist je dat er meer dan 2.500 jaar geleden al mensen woonden in Kaulille? Al moet je goed zoeken, toch kunnen we nog sporen van hen terugvinden. Wie zin heeft kan met de gids mee op zoek naar eeuwenoude grafheuvels in Kaulille.