Zorgen voor morgen? Aan de slag met religieus erfgoed

Op 24 en 26 april organiseert het CRKC twee studiedagen 'Zorgen voor morgen? Aan de slag met religieus erfgoed', in Gent en Hasselt. Ook Monumentenwacht zal zijn werking voorstellen op deze studiedagen.

Het religieus erfgoed in Vlaanderen is rijk en divers, maar tegelijk ook kwetsbaar. De zorg ervoor is een complexe opdracht en zet beheerders en eigenaars onder druk. De grote aandacht voor religieus erfgoed biedt echter ook kansen. Door erfgoedgemeenschappen te ondersteunen en nieuwe doelgroepen aan te spreken, kunnen we de zorg voor erfgoed stimuleren. Daarom focust het CRKC dit jaar op het thema participatie.

Zorgdragers delen hun praktijkervaring en vertellen wat een brede deelname aan de zorg en de beleving van religieus erfgoed voor hen betekent. Ook de theoretische onderbouw komt aan bod. Wat betekent participatie? Welke methodieken bestaan er? Wie gaat er in Vlaanderen mee aan slag? Tijdens ‘Zorgen voor morgen?’ kom je hierover alles te weten van dé specialisten en krijg je van het CRKC het laatste nieuws en de meest recente cijfers over het religieus erfgoed in Vlaanderen.

Meer info: www.crkc.be