Oproep stedelijke monumentenprijs 'Het Schoonste Gebouw'

Het Schoonste Gebouw ... U woont er misschien wel in. Of hebt u er mee voor gezorgd dat een historisch waardevol gebouw in Antwerpen die titel verdient? Lees dan zeker verder, en wie weet wint uw project wel de monumentenprijs van de stad Antwerpen 2017.

De stad Antwerpen wil haar onroerend erfgoed de plaats geven die het verdient: in de schijnwerpers! Daarom lanceert ze voor de tweede keer de wedstrijd ‘Het Schoonste Gebouw’. Wie weet beter dan u waar we moeten kijken?

Alle Antwerpse gebouwen met erfgoedwaarde die in de afgelopen vijf jaar zijn gerestaureerd, gerenoveerd of een nieuwe bestemming kregen, kunnen in 2017 de titel ‘Het Schoonste Gebouw’ winnen. De winnaar krijgt niet alleen een schone titel maar ook een geldprijs van 4.000 euro. Het project krijgt bovendien de nodige aandacht in een brede communicatiecampagne om de betrokkenheid van de Antwerpenaars bij hun erfgoed te verhogen.

Wordt uw project de opvolger van de winnaars van 2015: Comptoir Sucrier (jurywinnaar) en het Paleis op de Meir (publiekswinnaar)? Dien uw dossier dan zeker voor 19 maart in via www.antwerpen.be/hetschoonstegebouw.
U vindt er ook het reglement terug samen met het inschrijfformulier en de praktische informatie over de prijs.

We kijken uit naar uw inzending!