Heilig-Hartbeeld in Wuustwezel krijgt opknapbeurt

Kempens Landschap werkt al enkele jaren aan de opwaardering van het voormalige kloosterdomein van de Franciscanessen in Wuustwezel. Na een inspectie door Monumentenwacht zal nu ook het imposante Heilig-Hartbeeld, een van de blikvangers in het park, gerestaureerd worden.

Sinds 2012 beheert Kempens Landschap het groendomein met park, weilanden en loof- en naaldhoutbossen. Stap voor stap wordt het domein hersteld en opgewaardeerd. Zo is de vijver hersteld, werd de Mariagrot op het eiland gerestaureerd, en kregen de prachtige dreven een snoeibeurt.

Op het einde van de imposante hoofddreef van het kloosterdomein - de ‘Allée du Sacré Coeur’ - staat een levensgroot beeld van het Heilig Hart uit 1902. Het beeld werd recent geïnspecteerd door Monumentenwacht Antwerpen. Uit het rapport van de monumentenwachters bleek dat het Jezusbeeld dringend aan restauratie toe was. Niet enkel het beeld zelf maar ook de marmeren plaquette en de sokkel moeten hersteld worden.

De komende maanden wordt er effectief werk gemaakt van de restauratie. Het gespecialiseerde bedrijf Raymakers-Rossen zal het beeld volledig reinigen en de stabiliteit van het geheel opnieuw verzekeren. Op basis van nieuw kleuronderzoek zal het beeld ook opnieuw geschilderd worden. Tegen het einde van de zomer van 2018 zouden de werken afgerond moeten zijn.

Je vindt meer informatie over het project op www.kempenslandschap.be.