Doe mee aan de 30ste Open Monumentendag!

Op zondag 9 september vindt de 30ste editie van Open Monumentendag plaats. Samen met lokale organisatoren zet Herita die dag de deuren open van honderden bekende en minder bekende monumenten. Is jouw woning een verborgen erfgoedpareltje? Werk je op een unieke historische locatie? Doe mee aan Open Monumentendag en toon je erfgoed aan iedereen!

De voorwaarden om deel te nemen zijn eenvoudig:

- Het onroerend erfgoed staat centraal (monumenten, landschappen, archeologische sites of varend erfgoed, al dan niet beschermd).

- opengestelde monumenten/sites zijn gratis toegankelijk op 9 september. Onroerend erfgoed dat op andere momenten of het hele jaar door wordt opengesteld, kan uiteraard ook deel uitmaken van het programma. Maar liefst is er dan op Open Monumentendag dat tikkeltje meer te beleven dan op andere dagen: een unieke rondleiding, een exclusief gedeelte, een bijzondere tentoonstelling, …

Net als vorig jaar wordt gewerkt met categorieën, die inspiratie kunnen bieden. Omdat 2018 het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is, wil men Open Monumentendag ook graag een Europees tintje geven. Naar aanleiding van de 30ste editie wordt ten slotte een exclusief feestbier gelanceerd.

Aanmelden voor deelname kan tot 20 juli. Je vindt alle info op sector.openmonumenten.be